Warzywa na grillu
Dzisiaj coś dla tych którzy nie jedzą miesa
...
Nietypowe warzywa na grilla:
Nietypowe warzywa na grilla:
Grillowana cykoria.
Grillowane szparagi.
Grillowane bataty.
Grillowany seler.
Grillowane kabaczeki.
Grillowana kukurydza.
Grillowane pomidory
Te warzywa najbardziej kojarzą nam się z grillem, a to dlatego, że są łatwo dostępne i można je przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z pomysłów jest grillowe ratatouille. Jak grillować warzywa tym sposobem? Wystarczy pokroić warzywa w kawałki, wymieszać wszystkie razem, przyprawić oliwa, solą, pieprzem i ulubionymi ziołami, a potem grillować w woku, koszu na grilla lub na płycie żeliwnej. Można je również grillować osobno, krojąc w plastry, a później doprawić oliwą i octem balsamicznym, lub dodać do sałaty.
Papryka z grilla
kolorowe, duże papryki, ale także inne podłużne odmiany. Usuń gniazda nasiennie i pokrój na kawałki.
Pieczarki z grilla
białe lub portobello. Usuń nóżki, kapelusze grilluj w całości lub jeżeli korzystasz z płyty przekrojone na połowę. Pieczarki możesz również faszerować ziołowym masłem - przepis znajdziesz tu
Cebula z grilla
polecamy czerwoną cebulę, jest łagodniejsza w smaku. Cebulę pokrój na grube plastry lub na ćwiartki.
Szparagi z grilla
świetnie się sprawdzają zielone. Wystarczy odłamać zdrewniałą końcówką.
Dodaj komentarz